miercuri, 6 februarie 2008

Despre Ploaie cu Martin Page

de la Alecs

“…ploaia cade asa cum si noi cadem in mrejele iubirii: sfidnand orice previziune”

“Ploaia este ultimul mijloc gasit de Natura pentru a-si face simtita prezenta in orasele noastre. Stejarii nu tin umbra zgarie –norilor, renii ar fi calcati de masini pe autostrada, iar berezele renunta la a-si mai face cuib pe stalpii electrici. Ploaia este trimisa sa reprezinte regnurile vegetale, animal si mineral in cadrul civilizatiei noastre. Ea le apara interesele si, daca pagubele aduse de om sunt prea importane, le razbuna”

“Ploaia ne ofera posibilitatea de a trai o catastrofa. Norii negri isi golesc pantelecele, tunetul izbugneste. In acele clipe, deopotriva usurati si inspaimantati, gandim: adio, lume, totul s-a sfarsit, omenirea dispare in canalul de scurgere.”

“…Ploile acide ne ataca pielea capului. Dar nu stiu daca trebuie sa ne plangem. Daca ne cade tot parul vom scapan in sfarsit de coafeze si de poliloghiile lor. Un alt efect minunat al ploior acide: moda palariilor va fi relansata.”

“ Cu fiecare ploaie, se rupe din nou apa. Sa o sarbatorim ca vestea unei nasteri. Avem libertatea de a allege ce a putut sa se nasca: o prietenie, o poveste de dragoste, o idée, poate o parte din noi insine. Multi nu taie cordonul ombilical al acestor fagaduinte in fasa. Ele nu vor ajunge niciodata la maturitate.”

“ Cea mai mare parte a apei de pe Pamant este sarata, si totusi apa de ploaie este dulce. Sarea a ramas acolo sus cu un scop necunoscut. Poate e folosita la colorarea norlor.”

Mai mult in: Martin Page Despre ploaie
Ed. Humanitas, 2007
Trad. Andreea-Violeta Petre

2 comentarii:

Anonim spunea...

sounds nice; i like rain, anyway :)

alex spunea...

:-* frumoasa selectie