marți, 28 septembrie 2010

alta traista cu matza

asta e rucsacel



l.e : data, goes to Bebe :)

luni, 27 septembrie 2010

like discovering a treasure

aseara in timp ce cautam pantofii de toamna a lui alex am dat peste asta:




eram convinsa ca le uitasem la bucuresti, risipite prin alte cutii si alti saci,iar agenda mea roz la gunoi. happy :)

food

prima poza e de fapt non-food. Trebuia sa fie o bakewell tart cu mac, cu accent pe 'trebuia'.


Musaca! pentru moldoveanul din inima ta :)





fara poza de final ca s-a mancat rapid.


Vegetarian.

E supa mea de rosii pasata, la care am adaugat un zuchini cubutit, care stiu ca nu se vede in poza.



Almost vegetarian: barcute de vinete si  ciuperci.








dupa ce am scobit vinetele am calit pulpa. Coditele ciupercilor + alte cateva ciuperci le-am calit cu o ceapa, am sarat, piperat si adaugat marar.

Vinetele le-am  frecat cu usturoi si le-am umplut cu pupla de vinete + ciperci calite, patrunje si doua rosii cubutite.

Ciupercile le-am umplut cu sunca taiata mic ( de asta almost veg), + coditele de ciuperca calite cu ceapa si marar,iar deasupra am pus cascaval.




au mers la cuptor pana au fost gata, iar peste vinete am pus branza parmezan.

Desert: am facut gogosi! Pana acum n-am facut aluaturi care se framanta si aveam oarece emotii, dar aluatul a iest pufos si crescut bine,iar gogosicile au fost bestiale. 

duminică, 26 septembrie 2010

e, lasa, ca poate sa rezolva

De cand suntem aici ne-au luat de doua ori curentul. O data seara, si a durat cam doua ore si a doua oara in dimineata asta si a durat cam o ora. In ambele cazuri am fost singurii care s-au agitat sa gaseasca un nr de tel de la electrica, sa sune, sa caute alt nr, sa mearga la electrica, sa incerce cumva sa rezolve situatia. Fie ca a fost vorba doar de blocul nostru ( in primul caz) sau de tot cartierul ( in cazul al doilea) replica pe care am primit-o de la vecini a fost cea din titlu, sau una si mai tare ' pai lasa ca or suna altii'.

Nu e o gaura in cer, poti sa stai fara curent o ora, doua, trei...daca esti anuntat dinainte.Asa mi se pare normal. Dar in conditiile in care aproape totul intr-o casa functioneaza cu curent, iar unele dintre aparate se mai strica daca ' te joci ' cu ele asa, mi se pare absoult strigator la cer sa nu faci nimic cand un serviciu pentru care platesti sa nu functioneze!
Da, stiu de penele de curent din comunism, mi le amintesc si eu, chiar daca eram mica, stiu ca exista oamenii care n-au deloc electricitate, stiu ca se poate trai fara, dar de ce, daca eu platesc serviciul asta?! E ok sa pice reteaua, se poate intampla. Nu-i normal sa nu raspunda nimeni la serviciu clienti si nu-i normal sa stai ca oaia si sa astepti sa rezolve altii problema.

look into my eyes



what do you notice?

miercuri, 22 septembrie 2010

marți, 21 septembrie 2010

books, books, books

1. vara asta, spre rusinea mea, mi-am trecut o pinkozitate la activ si anume chestia de mai jos:



A fost o lectura foarte enjoyable, care aluneca usor, mai ales daca nu bagi in seama pretentiile de 'guru al fericirii' ale autoarei, ci doar te delectezi cu descrierile oamenilor si locurilor vizitate.
btw, exista si film dupa carte si presimit ca e fain.

2. parte din seria Avalon. 'Corupatoare' a fost DiAnais, care a scris si a tot scris despre serie pana m-a molipsit si pe mine. Desi diana a fost draguta si mi-a dat ordinea eu am citit alandala si anume: Negurile, Sanctuarul, Preoteasa din Avalon. Urmeaza resul, in ordinea in care o sa pun mana pe ele.Cartile din seria Avalon sunt o lectura foarte placuta, fie ca esti iubitor de ' medieval shit', like me, sau pur si simplu vrei sa evadezi un pic. Dupa ' Negurile' ( orig title" The Mists of Avalon"), care  spune povestea regelui Arthur si a Camelotului din perspectiva lui Morgaine, s-a facut si film.

3. despre ' Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar' ( 'The Screwtape Letters') de C.S. Lewis aproape orice ai spune devine inutil in fata lecturii care te tine prins de canapea. Suficient de amintit doar ca autorul, profesor universitar de literatura medievala si renascentisa la Univ. Cambdridge si ateu pana la maturitate, dovedeste mult umor, maiestrie si cunoastere a sufletului, lectura scrisorilor unchiului Sfredelin catre mai tanarul Amarel devenind una obligatorie. Aici o recenzie mai buna decat a mea facuta de mihai dobrovolschi, iar mai jos coperta cartii in editia a treia, de la Humanitas.






sâmbătă, 18 septembrie 2010

going out

Aseara am iesit pentru prima oara out in Sibiu. Vazusem un afis cu o trupa din Ungaria care parea interesanta si cum pub-ul era foarte aproape de noi am zis let's go. Am ajuns pe la 8 intr-o grota mica mica, cu mese si bere ieftina, am luat stingheri loc la o masa si am asteptat. Cand a venit timpul sa inceapa cantarea surpriza, inainte de Silver Shine, trupa din Ungaria, au urcat pe scena Ora de Foc, o trupa locala. Si nu ne-a parut rau de loc. Baietii( generic vorbind pentru ca vocals si chitara acustica e o fata) canta fainut bine, rock cu influente folk, sunt simpatici si amuzanti si e clar ca si-au castigat doi noi fani :)

cat despre Silber Shine, well...am rezistat o melodie jumate. Cautandu-i acum pe youtube pentru o melodie exemplu mi-am dat seama ca nu suna chiar atat de rau pe cat a fost aseara; senzatia a fost de surubelnite care te scormonesc in ureche, so blame it on the sound designer.



vineri, 17 septembrie 2010

The Prestige/ Magicienii

by Christopher Priest



Este povestea a doi magicieni care se admira si se urasc reciproc si care sunt obsedati unul de viata celuilalt.Conflictul dintre cei doi se va incheia 3 generaii mai tarziu. Ca un bun magician autorul anunta din introducere ca ceea ce va urma este de-a dreptul incredibil si totusi posibil, pentru ca se va desfasura in fata ochilor nostrii. Si chiar daca pe la jumatate incepi deja sa banuiesti cam e realizat trucul, totusi ramai tintuit in scaun pana la ultima pagina.

si pentru ca m-am apucat sa citesc cartea in tandem cu alex( pana aseara erau doua semne in ea) ca sa vedem filmul cat mai repede, un mic teaser:

joi, 16 septembrie 2010

back

Pentru ca ' la calul care paste linistit...' continua sa ramana periculos pentru google si pentru ca eu m-am plictisit sa astept mi-am luat jucariile ( adica cateva link-uri) si m-am relocat in vechiul blog, so, welcome :).